Veelgestelde vragen over paardenmelk

Hoe lang moet ik paardenmelk, gevriesdroogde paardenmelkpoeder/ capsules gebruiken?

Hoe lang men paardenmelk moet blijven drinken hangt sterk af van de reden waarom paardenmelk wordt gebruikt. Wij adviseren het product drie tot vier maanden te gebruiken en het product nadien nog vier tot zes weken te blijven innemen. Men dient altijd langzaam af te bouwen en nooit plotseling te stoppen. Wij adviseren paardenmelk twee keer per jaar te blijven gebruiken, bijvoorbeeld in het voorjaar en in het najaar.

Het wordt erger nu ik paardenmelk gebruik, klopt dit?

Ja, dat kan gebeuren. Dit is een reactie die vrij veel voorkomt bij mensen met een droge en gevoelige huid. Het wil zeggen (gebleken uit ervaring) dat het product zijn werkt doet. Deze reactie duurt meestal 2-14 dagen, in een enkel geval langer. Er kan bij een droge en gevoelige huid tijdelijk meer gesmeerd worden met paardenmelkcreme om de huid te verzachten. In deze periode vooral niet stoppen, maar juist doorgaan!

Is gevriesdroogde paardenmelkpoeder hetzelfde als paardenmelk?

Ja, gevriesdroogde paardenmelkpoeder is hetzelfde als paardenmelk in vloeibare vorm. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder is paardenmelk dat gevriesdroogd is (vriesdrogen is een hoog kwalitatieve methode van drogen). Paardenmelk bestaat voor ruim 91% aan water. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder is paardenmelk maar dan zonder water. Door paardenmelk te vriesdrogen blijven alle vitaminen, mineralen en andere werkzame stoffen behouden. Daarom wordt paardenmelk op eigen bedrijf gevriesdroogd. Tijdens het vriesdrogen wordt de melk ingevroren en onder vacuüm gebracht. Het vriesdroogproces gebeurt bij hele lage temperaturen (-60°C).

Gevriesdroogde paardenmelkpoeder is eenvoudiger te gebruiken dan paardenmelk. Bij het gebruik van paardenmelk bestaat  het gebruik voor een maand uit 28 zakjes á  250 ml diepgevroren paardenmelk. Deze 28 zakjes paardenmelk dient u te bewaren in uw vriezer (-18°C). Elke dag legt u voor de volgende dag een zakje diepgevroren paardenmelk in uw koelkast om de melk te laten ontdooien. Veel mensen hebben de ruimte niet om 28 zakjes paardenmelk van een kwart liter te bergen in hun vriezer. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder daarentegen bestaat uit twee zakjes á  100 gram gevriesdroogde paardenmelkpoeder. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder (drie theelepeltjes per dag) kan eenvoudig door vla of yoghurt of worden aangemengd met lauw water (max. 30°C).

Is het gebruik van paardenmelkcapsules gelijk aan paardenmelkpoeder?

Nee, gevriesdroogde paardenmelkcapsules en gevriesdroogde paardenmelkpoeder, worden elk om een andere reden gebruikt en de hoeveelheid paardenmelk in het product verschilt. Gevriesdroogde paardenmelkcapsules bestaan uit 60 capsules á  530 mg gevriesdroogde paardenmelkpoeder. In totaal krijgt u, in een maand (2 capsules per dag) 32 gram gevriesdroogde paardenmelkpoeder binnen. Dat is zes keer minder dan bij gevriesdroogde paardenmelkpoeder. In totaal krijgt u bij het gebruik van gevriesdroogde paardenmelkpoeder, in een maand (drie theelepeltjes per dag) 200 gram gevriesdroogde paardenmelkpoeder binnen. Maar het meeste is lang niet altijd het beste! (zie volgende vraag/antwoord…)

Welk product moet ik hebben? Paardenmelkcapsules of paardenmelkpoeder?

Dat hangt sterk af van de reden waarvoor u het product gebruikt. Wilt u hierover graag advies, neem dan gerust contact met ons op. Doordat de capsules zijn voorzien van een omhulsel, gaat de capsule in de darm stuk en het aanwezige paardenmelkpoeder doet daar zijn werk. Voldoen na vier weken de paardenmelkcapsules niet dan adviseren wij gevriesdroogde paardenmelkpoeder te gebruiken, omdat in dit product meer paardenmelk is verwerkt. Bij gevriesdroogde paardenmelkpoeder krijgt u zes keer zoveel gevriesdroogde paardenmelkpoeder binnen dan bij gevriesdroogde paardenmelkcapsules het geval is. Voor gerichte informatie en advies over het te gebruiken product, neemt u gerust contact met ons op.

Hoe moet ik de gevriesdroogde paardenmelkpoeder /capsules bewaren?

Zowel de gevriesdroogde paardenmelkpoeder als de gevriesdroogde paardenmelkcapsules dient u koel, donker en afgesloten te bewaren. Tijdens het gebruik van gevriesdroogde paardenmelkpoeder kunt u het gevriesdroogde paardenmelkpoeder zes weken bewaren, mits koel en donker bewaard. Dit omdat de gevriesdroogde paardenmelkpoeder vacuüm verpakt en tijdens het gebruik het vacuüm niet meer aanwezig is.

Tablet of poeder/capsule, wat is het verschil in kwaliteit?

Bij het slaan van een tablet wordt veel energie in het product gebracht. Dit kan een negatief effect hebben op de kwaliteit van de ingrediënten (de samenstelling van paardenmelk). Dit is niet geval bij gevriesdroogde paardenmelkpoeder of gevriesdroogde paardenmelkcapsules. Bij een capsule worden de ingrediënten zonder toegevoerde energie verzameld in de capsulehuls. Bovendien is voor een tablet ca. 30% (chemische) hulpstof noodzakelijk om een tablet te kunnen maken. Bij een capsule is dat niet nodig en is dus 100% natuurlijk. Gevriesdroogde paardenmelkpoeder en gevriesdroogde paardenmelkcapsules zijn hetzelfde van kwaliteit als vloeibare paardenmelk, enkel het aanwezige water (91%) is uit de paardenmelk gedroogd. Kwaliteit staat voorop! Daarom wordt paardenmelk van Paardenmelkerij de Lage Wierde op eigen bedrijf gevriesdroogd.

Vanaf welke leeftijd mag paardenmelk gebruikt worden?

Vrijwel direct vanaf de eerste geboortedag kan paardenmelk (gevriesdroogde paardenmelkpoeder) gebruikt worden. Paardenmelk en aanverwante paardenmelkproducten zijn natuurproducten. Qua samenstelling lijkt paardenmelk veel op moedermelk. Voor gericht informatie en advies, neemt u gerust contact met ons op.

Moet ik thuis zijn als paardenmelk bezorgd wordt?

Ten opzichte van vloeibare paardenmelk kan gevriesdroogde paardenmelkcapsules / paardenmelkpoeder door de brievenbus, u hoeft dus niet thuis te zijn. De kwaliteit van gevriesdroogde paardenmelkcapsules / paardenmelkpoeder is gelijk aan die van verse paardenmelk, alleen de aanwezige water (ruim 91%) is uit de paardenmelk gedroogd. Ten opzichte van vloeibare (ingevroren) paardenmelk is gevriesdroogde paardenmelkcapsules / paardenmelkpoeder eenvoudig in gebruik en eenvoudig per post te versturen doordat het tot maximaal twee doosjes door de brievenbus kan. Om uw bestelling te ontvangen hoeft u dus niet thuis te zijn of uw bestelling af te halen bij het postkantoor. Omdat ons product door de brievenbus kan bespaard u al snel enkele euro’s op verzendkosten t.o.v. paardenmelk in bakjes of bekertjes wat valt onder pakketpost. Paardenmelk cosmeticaproducten worden altijd per pakketpost verstuurd.

Een allergische reactie van paardenmelk, kan dat?

Er zijn inderdaad mensen die allergisch of intolerant zijn voor paardenmelkproducten. Dit uit zich vaak in een allergische reactie waarvan de symptomen een opgezette (droge) keel en last van de ogen (bijvoorbeeld traanogen) zijn. Dit is al te merken na het eerste slokje, of het eerste theelepeltje gevriesdroogde paardenmelkpoeder, maar vaak niet na verloop van tijd. Als mensen een allergie tegen paardenmelk hebben merken zij dit door binnen 10 minuten na de eerste slok een tinteling van de lippen en de mond. De slijmvliezen zetten op. Als men een tinteling voelt een glas water drinken en even afwachten. Bij twijfel altijd een arts raadplegen.

Ik krijg door mijn arts een dieet voorgeschreven en gebruik geneesmiddelen.
Kan ik paardenmelk gebruiken?

Paardenmelk is een natuurproduct. Raadpleeg in geval van twijfel uw huisarts of specialist!

Mag ik de melk blijven gebruiken?

Paardenmelk mag uw leven lang door gebruikt worden, het is geen medicijn maar een natuurproduct! U mag paardenmelk(poeder/capsules) zo lang door gebruiken als u wilt. Veelal gebruikt men het product om de dag. Een andere keuze die vaak geadviseerd en gemaakt wordt, is het product nog tweemaal per jaar te gebruiken, bijvoorbeeld een aantal weken in het voorjaar en een aantal weken in het najaar.

Ik ben allergisch voor koemelk, kan ik dan wel paardenmelk verdragen?

In de meeste gevallen zijn de mensen allergisch voor de eiwitten in koemelk. Deze zijn lang en moeilijk verteerbaar en geven op darmniveau een negatieve reactie. Paardenmelk eiwitten zijn erg kort en geven die problemen niet. Men moet alleen opletten wanneer men een lactose-allergie heeft. Mensen kunnen dan vaak niet tegen de paardenmelk. Echter bij een lactose-intolerantie kunnen de gebruikers vaak wel tegen de lactose, omdat deze snel opgenomen of omgezet wordt. Langzaam opbouwen is dan wel verstandig.

Wanneer kan ik het beste het product gebruiken?

Het maakt niet uit of u het product ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds inneemt. Wij adviseren de aanbevolen dosering op een tijdstip in te nemen en niet te spreiden over de dag. Het is belangrijk dat u elke dag rond hetzelfde tijdstip het product gebruikt. Regelmaat is belangrijk!

Heeft u een vraag over paardenmelk of het gebruik van onze paardenmelkproducten? Neem dan contact met ons op.

  We proberen in eerste instantie uw vraag/ vragen via de e-mail te beantwoorden. In sommige gevallen zijn vragen en antwoorden wat uitgebreider of hebben we een aantal aanvullende vragen, dan nemen we graag telefonisch contact met u op.

  (* = altijd invullen)

  Onze paardenmelkproducten

  Paardenmelkpoeder (gevriesdroogd)

  100% zuivere paardenmelk, zonder toevoeging van enige bewaar-, smaak,- of kleurstoffen.
  2 x 100 gram
  36,00

  Paardenmelkcapsules (gevriesdroogd)

  100% zuivere paardenmelk, zonder toevoeging van enige bewaar-, smaak,- of kleurstoffen.
  60 stuks
  20,00

  Paardenmelk (dag en nacht) Crème

  Een paardenmelk (dag en nacht) creme die de huid dag en nacht voedt, verzorgt en beschermt.
  50 gram
  15,50

  Paardenmelk Handcrème

  Verbetering van de vochtbalans en beschermt de handen tegen uitdroging en kloof/eeltvorming.
  110 ml
  9,00

  Paardenmelk Voetcrème

  Verbetering van de vochtbalans en beschermt de voeten tegen uitdroging en kloof/eeltvorming.
  110 ml
  9,00

  Paardenmelk Bad- en Douchegel voor baby en kind

  Reinigt, voedt en verzorgt de baby- kinderhuid op milde wijze. Geschikt voor de dagelijkse reiniging.
  200 ml
  9,50

  Paardenmelk Huidlotion voor baby en kind

  Op natuurlijke basis voor de baby- kinderhuid met verzachtende en vocht inbrengende ingrediënten.
  200 ml
  11,50

  Paardenmelk Shampoo

  Reinigt en voedt de hoofdhuid intens zonder de natuurlijke beschermlaag te beschadigen.
  200 ml
  11,50

  Paardenmelk Bad- en Douchegel

  Door de milde samenstelling geschikt voor de dagelijkse reiniging en verzorging van de huid.
  200 ml
  9,50

  Paardenmelk Lotion

  Voorkomt het uitdrogen en voedt de huid na het baden, douchen, zwemmen of zonnebaden.
  200 ml
  11,50

  Paardenmelk Zeep

  Fijn in gebruik en geschikt voor mensen die niet tegen parfum en/of alcohol in zepen kunnen.
  95 gram
  3,50